Čokoládové suflé
Ingredience
čokoláda | 100 | g |
cukr | 50 | g |
hladká mouka | 75 | g |
kakao 100% | 20 | g |
máslo | 120 | g |
vejce | 3 | kusy |
Postup přípravy
Vejce, cukr a předem rozpuštěné máslo (rozpustíme např. v mikrovlnce) vyšleháme společně ve větší míse elektrickým mixérem. Následně přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme.
V mikrovlnce si dále v hrnečku rozpustíme nalámanou čokoládu - stačí zahřívat cca 2 minuty na největší výkon. Čokoládu následn přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme mixérem.
Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si trochu odpočinula. Mezi tím si připravíme vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs (já použila klasický hrneček s ouškem). Nádoby vymažeme máslem, vysypeme trochou hladké mouky a do nádobky poté dávkujeme směs cca 3cm pod okraj. Budoucí suflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme 13-15min. Důležité je, aby suflé bylo uvnitř trochu tekuté:) Po upečení vyklopíme suflé na talířek - musíme být opatrní, jelikož je suflé velice křehké.