Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládové suflé

6. 4. 2012

Ingredience

čokoláda 100 g
cukr 50 g
hladká mouka 75 g
kakao 100% 20 g
máslo 120 g
vejce 3 kusy

Postup přípravy

Vejce, cukr a předem rozpuštěné máslo (rozpustíme např. v mikrovlnce) vyšleháme společně ve větší míse elektrickým mixérem. Následně přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme.

V mikrovlnce si dále v hrnečku rozpustíme nalámanou čokoládu - stačí zahřívat cca 2 minuty na největší výkon. Čokoládu následn přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme mixérem.

Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si trochu odpočinula. Mezi tím si připravíme vhodné nádoby, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs (já použila klasický hrneček s ouškem). Nádoby vymažeme máslem, vysypeme trochou hladké mouky a do nádobky poté dávkujeme směs cca 3cm pod okraj. Budoucí suflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme 13-15min. Důležité je, aby suflé bylo uvnitř trochu tekuté:) Po upečení vyklopíme suflé na talířek - musíme být opatrní, jelikož je suflé velice křehké.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 29730
Měsíc: 448
Den: 18