Grilovaný ananas
Ingredience
lískové oříšky | 1 | lžíce |
citron | 1 | kus |
mascarpone (po 250 g) | 2 | kusy |
med | 4 | lžíce |
ananas | 5 | plátků |
Dezert
Grilovaný ananas s mascarpone a lískovými ořechy
Postup:
1. Předehřejeme gril, pánev na střední žár a rošt lehce pomažeme rošt olejem. Lískové oříšky opražíme na malé pánvi nad středním plamenem a mícháme oříšky, dokud nebodou zlatavé a voňavé (zhruba 3 minuty). Dáme bokem.
2. V misce smícháme citronovou šťávu, citronovou kůru z půlky citronu, mascarpone, med a pořádně vše promícháme.
3. Plátky ananasu cca 2,5 cm vysoké grilujeme zhruba 3 minuty na každé straně tak, aby byl vidět vypálený vzor roštu. Plátky budou horké a šťavnaté. Servírujeme 1 až 2 plátky na porci se štědrou porcí oslazeného mascarpone a vše lehce posypeme kousky lískových oříšků.