Harlekýn
Ingredience
na korpus: |
||
kakao | 40 | g |
vejce | 8 | kusů |
cukr krystal | 100 | g |
hladká mouka | 160 | g |
olej | 2 | lžíce |
voda | 2 | lžíce |
na náplň: |
||
šlehačka 33 % | 1.5 | l |
čokoláda na vaření | 300 | g |
ztužovače šlehačky | 3 | kusy |
Dezerty:
Harlekýn
Postup:
Vejce šleháme 15 minut s cukrem, po vyšlehání zlehka zamícháme prosetou mouku a kakao, nakonec přidáme vodu a olej. Hotovou hmotu dáme péct na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 20 minut na 210 °C.
Šlehačku svaříme se 300 g čokolády na vaření a necháme přes noc v ledničce. Druhý den pařížskou šlehačku vyšleháme. Stejně tak vyšleháme 750 ml šlehačky se třemi ztužovači.
Upečený korpus prokrojíme, promažeme čistou šlehačkou. Navrch natřeme pařížskou šlehačku a urovnáme dohladka. Nakrájíme na stejné kostky a dozdobíme podle fantazie.