Marinované jahody s vanilkovo-limetkovým mascarpone
28. 11. 2012
Ingredience
vanička jahod | 1 | kus |
pomerančový likér grand marnier | 1 | dávka |
mascarpone | 3 | kusy |
limetka | 1 | kus |
máta na ozdobu | 1 | dávka |
vanilkový lusk | 1 | kus |
ezert:
Marinované jahody s vanilkovo-limetkovým mascarpone
Lehký ovocný dezert moderního střihu s vůní pravé vanilky
Ingredience:
1 vanička jahod
pomerančový likér Grand Marnier
3 mascarpone
1 limetka
5 lžic moučkového cukru
máta na ozdobu
1 vanilkový lusk
Postup:
1. Jahody naložíme na dvě hodiny do likéru Grand Marnier a necháme je uležet v ledničce.
2. Do misky dáme tři balení krému mascarpone, kam přidám vnitřek z vanilkového lusku, pět lžic moučkového cukru a vymačkanou limetku. Ručně vyšleháme a také vychladíme.
3. Jahody podáváme v pohárech s krémem a nakonec ozdobíme mátou.
Teplota: 0 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: italská
Doba přípravy: 1–30 minut + marinování jahod
Recipe category: bez vaření/ chlazení/ dezert/ marinování
Dezert:
Marinované jahody s vanilkovo-limetkovým mascarpone
Postup:
1. Jahody naložíme na dvě hodiny do likéru Grand Marnier a necháme je uležet v ledničce.
2. Do misky dáme tři balení krému mascarpone, kam přidám vnitřek z vanilkového lusku, pět lžic moučkového cukru a vymačkanou limetku. Ručně vyšleháme a také vychladíme.
3. Jahody podáváme v pohárech s krémem a nakonec ozdobíme mátou.
Autor: Eliška a Nikola
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Doba vaření: 30 minut
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Kategorie: moučník
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář