Nugátový dort
Ingredience
na korpus: |
||
vejce | 3 | kusy |
cukr krupice | 120 | g |
hladká mouka | 50 | g |
hrubá mouka | 50 | g |
horká voda | 4 | lžíce |
na krém: |
||
máslo nebo rostlinný tuk | 100 | g |
kakao | 20 | g |
cukr moučka | 100 | g |
vejce | 1 | kus |
kaše na nastavení krému: |
||
tuk | 30 | g |
hladká mouka | 30 | g |
horké mléko | 1 | sklenice |
smetana ke šleháání | 350 | ml |
Dezert
Nugátový dort
Postup:
1. Nejprve si uvaříme kaši na nastavení krému, aby nám patřičně vychladla
2. Ingredience na korpus si vyšleháme nejlépe na robotu, vyšlehané pak nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy.
3. Do robotu si dáme všechny ingredience na krém a šleháme co nejdéle a postupně přidáváme zchladlou kaši.
4. Na upečený korpus rovnoměrně rozetřeme ušlehaný krém, dáme trochu ztuhnou a na závěr rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu.