Raviolky s krémíčkem pro mlsné dětičky
Ingredience
polohrubá mouka | 420 | g |
vejce | 1 | kus |
stolní olej | 3 | lžíce |
sůl | 1 | špetka |
vanilkový cukr | 1 | sáček |
voda | 100 | ml |
na náplň: |
||
mléko | 400 | g |
vanilkový cukr | 4 | sáčky |
vanilkový pudink v prášku | 1.5 | kusu |
vanilkový lusk - jadérko | 1 | kus |
vanilková zmrzlina | 4 | lžíce |
na jahodový salátek: |
||
čerstvé jahody (podle počtu strávníků) | 1 | dávka |
troška jahodové marmelády | 1 | dávka |
čokoláda na ozdobení | 1 | dávka |
Dezert
Raviolky s krémíčkem pro mlsné dětičky
Postup:
1. Z ingrediencí připravíme těsto. To pak rozválíme a vykrojíme skleničkou kolečka, která se následně pokládají na tvořítko na ravioly. Doprostřed se dá náplň a překlopí se, před vařením je vhodné umístit hotové těstoviny do mrazáku, zmrzlé se dávají vařit do vroucí, lehce osolené vody a vaří se asi 8 minut.
2. Jahodový salátek uděláme nejlépe z čerstvých jahod., Nakrájíme je na kostičky, přidá se k nim jahodová marmeláda a přiměřené množství vody, aby směs lehce tekla a nebyla tuhá. Ravioli se podávají s jahodovým salátkem a můžeme je pokapat čokoládou a ještě dochutit zbylou vanilkovou náplní.