Šlehačkový dort s jahodami
28. 11. 2012
Ingredience
dětské piškoty | 1 | balení |
čerstvé nebo kompotované jahody | 1 | dávka |
smetany ke šlehání | 2 | kusy |
ztužovač šlehačky | 1 | kus |
Dezert:
Šlehačkový dort s jahodami
Lenka nemá ráda čokoládu, ale miluje šlehačku a tento rychlý nepečený moučník
Ingredience:
Dětské piškoty
čerstvé nebo kompotované jahody
2 smetany ke šlehání
Ztužovač šlehačky
Postup:
S pomocí ztužovače si vyšleháme šlehačku. Dortovou formu vyložíme piškoty, na to dáme celé nebo pokrájené čerstvé či kompotované jahody (v tom případě dobře okapané) a poslední vrstvou je šlehačka. Takto pokračujeme, až je forma plná. Poté dáme dort vychladit a ztuhnout do lednice. Když spěcháme, můžeme ho dát na chvíli i do mrazáku.
Teplota: 0 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4 a více
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30–60 minut + chlazení
Recipe category: bez vaření/ chlazení, mražení/ moučník
Dezert:
Šlehačkový dort s jahodami
Postup:
S pomocí ztužovače si vyšleháme šlehačku. Dortovou formu vyložíme piškoty, na to dáme celé nebo pokrájené čerstvé či kompotované jahody (v tom případě dobře okapané) a poslední vrstvou je šlehačka. Takto pokračujeme, až je forma plná. Poté dáme dort vychladit a ztuhnout do lednice. Když spěcháme, můžeme ho dát na chvíli i do mrazáku.
Autor: Eliška a Nikola
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 4
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 1-30 minut
Kategorie: bez vaření, chlazení, mražení, pečení, moučník, vaření
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář