Tvarohový dezert
Ingredience
želatina | 2 | lžičky |
čokoláda na vaření | 1 | balení |
cukr | 2 | lžíce |
tvaroh | 500 | g |
smetana ke šlehání | 500 | ml |
čerstvé ovoce (borůvky, jahody, rybíz, maliny) | 1 | dávka |
čerstvá máta | 2 | lístky |
Dezert
Tvarohový dezert s ovocem a domácí šlehačkou
Postup:
1. Ve 100 ml vody si rozpustíme 2,5 lžičky želatiny, provaříme a necháme vychladnout (ne ztuhnout).
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme do ní cukr a můžeme přidat i trošku smetany. Do rozpuštěné čokolády vložíme tvaroh a metličkou ho rozšleháme. Přidáme připravenou želatinu.
3. Vyšleháme si 250 ml šlehačky, kterou přidáme do tvarohu s čokoládou. Tuto směs již jen jemně promícháme, v žádném případě už nešleháme!
4. Vzniklou hmotu rozlijeme rovnoměrně do pěti misek či pohárků a dáme na minimálně dvě hodiny vychladit do ledničky. Před podáváním přidáme do nádobek čerstvé omyté ovoce. Vyšleháme si 250 ml vychlazené šlehačky a ozdobíme s ní dezert. Na ozdobu přidáme lístek máty.