Záhada z temného lesa
Ingredience
balení máslových sušenek | 1 | balení |
mléko na namáčení | 1 | dávka |
panák rumu | 1 | kus |
smetana ke šlehání | 1 | kus |
čokoláda na vaření | 1 | dávka |
máslo | 1 | kus |
Dezert:
Záhada z temného lesa
Postup:
Formu (např. jelení hřbet) vyložíme fólií a dno a boky poklademe sušenkami, které namáčíme do mléka s rumem. Ušleháme smetanu. Máslo rozpustíme, přidáme čokoládu a mícháme. Necháme vychladnout a smícháme s ušlehanou smetanou. Náplní potřeme sušenky a klademe další vrstvu sušenek. Dáme do lednice přes noc. Poté moučník vyklopíme z formy a potřeme čokoládovou polevou. Na tu si rozpustíme v hrnci máslo a přidáme nalámanou čokoládu. Opět dáme ztuhnout do lednice.