Divoké kuře

Ingredience
| stehenní kuřecí řízky | 200 | g |
| anglická slanina | 100 | g |
| cibule | 2 | kusy |
| celý pepř | 5 | kuliček |
| sůl | 1 | špetka |
| čerstvý nebo sušený tymián | 1 | špetka |
| bobkový list | 1 | lístek |
| nová koření | 3 | kuličky |
| vývar | 200 | ml |
| máslo | 1 | lžička |
| hladká mouka | 1 | lžička |
| brambory | 1 | kg |
| máslo/ sádlo | 1 | lžíce |
Hlavní chod
Divoké kuře, šťouchaný brambor
Postup:
1. Na trošce oleje či sádla rozškvaříme slaninu a zpěníme cibuli. Vložíme naklepané, osolené a opepřené maso a opečeme. Přidáme všechno „divoké“ koření a zalijeme vývarem. Přiklopíme a pečeme přiklopené do změknutí kuřete. Vyjmeme maso, odstraníme nové koření a bobkový list. Lžičku másla smícháme se lžičkou hladké mouky a kuličkou zahustíme šťávu. Provaříme a maso vrátíme.
2. Brambory uvaříme a slijeme. Uškvaříme cibulku, vmícháme ji do brambor a vše rozšťoucháme.
