Vepřové medailonky sladkoslané
Ingredience
vepřové medailonky z vepřové panenky | 10 | kusů |
anglická slanina | 10 | plátků |
nepříliš zralý ananas | 1 | kus |
máslo | 150 | g |
koření na vepřové maso | 1 | lžička |
cherry rajčata | 5 | kusů |
sůl a pepř na dochucení | 1 | špetka |
špejle na ozdobení | 1 | balení |
Vepřové medailonky sladkoslané
Postup:
1. Ananas důkladně oloupeme a pokrájíme na centimetrová kolečka. Šťávu z ovoce při krájení zachytíme. Plátky ananasu osmahneme na másle z obou stran a ponecháme stranou.
2. Vepřové medailonky umyjeme a nakrájíme a co nejvíce přizpůsobíme velikosti koleček ananasu. Okořeníme a opepříme. Maso zprudka osmahneme na oleji a másle půl na půl asi dvě minuty z obou stran. Naskládáme je do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě do úplného změknutí. Anglickou slaninu před koncem pečení poklademe na maso, aby se hezky zbarvilo a nevysušilo. Pokud je maso hotové už na pánvi, slaninu osmažíme na pánvi ve výpeku z medailonků. Šťávu, která zbyla na pánvi, smícháme se šťávou z ananasu a dochutíme solí, popřípadě pepřem.
3. Maso vyjmeme z trouby. Na talíř umístíme dva medailonky, které proložíme kolečkem ananasu. Na špejli napíchneme slaninu a zapíchneme ji do medailonku. Na hrot špejle napíchneme cherry rajče.
4. Brambory na přílohu oloupeme, umyjeme, nakrájíme na měsíčky a osolíme. Dáme je upéct do trouby na pečícím papíru. Pokapeme olejem.