Hovězí vívárek pro správnou chvilku
29. 3. 2012

Ingredience
| hovězí maso – ideálně žebro | 1 | kg |
| mrkve | 2 | kusy |
| cibule | 1 | kus |
| petržel | 1 | kus |
| celer | 1 | kus |
| nové koření | 3 | kuličky |
| sůl | 1 | špetka |
| pepř | 3 | kuličky |
| polévkové koření | 1 | lžíce |
| zelená petržel | 1 | snítka |
| pažitka na ozdobu | 1 | hrst |
| na drobení: | 5 | kusů |
| hrubá mouka (množství odhadneme dle velikosti vejce) | 1 | dávka |
| vejce | 1 | kus |
Polévka
Hovězí vívárek pro správnou chvilku, s drobením
Postup:
1. Maso, kořenová zelenina v kuse a 6 kuliček celého koření vaříme dvě hodiny a poté přecedíme. Do vývaru dáme na kostičky nakrájenou novou mrkev, k níž přidáme nakrájené a obrané maso.
2. Drobení si připravíme den předem, těsto necháme ztvrdnout a poté uschlé nahrubo nastrouháme. Zavářku vaříme zvlášť asi 15 minut. Hotové přidáme do polévky a poté dochutíme polévkovým kořením, zelenou petrželí a pažitkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář
