Kuřecí vývar
Ingredience
| kuřecí stehna | 2 | kusy |
| mrkev | 2 | kusy |
| celer | 0.5 | kusu |
| petržel | 1 | kus |
| nové koření | 2 | kuličky |
| celer | 0.5 | kusu |
| nové koření | 6 | kuliček |
| bobkový list | 1 | lístek |
| celý pepř | 3 | kuličky |
| sůl | 1 | špetka |
| cibule | 1 | kus |
Polévka
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Postup:
1. Maso a zeleninu vaříme asi hodinu a půl ve vroucí vodě. Vývar odstavíme a necháme schladit. Přecedíme, maso obereme a se zeleninou pokrájíme a vrátíme zpět.
2. Na domácí nudle si z hrubé mouky a jednoho vejce předem uděláme tuhé těsto, které důkladně vypracujeme a vyvalujeme na slaboučké pláty, necháme oschnout a řežeme na nudle. Vaříme je zvlášt, abychom neměli zakalenou vodu, a po uvaření přidáme do polévky, kterou ještě před podáváním znovu
