Kuřecí vývar
Ingredience
kuřecí stehna | 2 | kusy |
mrkev | 2 | kusy |
celer | 0.5 | kusu |
petržel | 1 | kus |
nové koření | 2 | kuličky |
celer | 0.5 | kusu |
nové koření | 6 | kuliček |
bobkový list | 1 | lístek |
celý pepř | 3 | kuličky |
sůl | 1 | špetka |
cibule | 1 | kus |
Polévka
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Postup:
1. Maso a zeleninu vaříme asi hodinu a půl ve vroucí vodě. Vývar odstavíme a necháme schladit. Přecedíme, maso obereme a se zeleninou pokrájíme a vrátíme zpět.
2. Na domácí nudle si z hrubé mouky a jednoho vejce předem uděláme tuhé těsto, které důkladně vypracujeme a vyvalujeme na slaboučké pláty, necháme oschnout a řežeme na nudle. Vaříme je zvlášt, abychom neměli zakalenou vodu, a po uvaření přidáme do polévky, kterou ještě před podáváním znovu