Minirolády
19. 1. 2013
Se šunkou a nakládanou okurkou
1 plátek tmavého toustového chleba
1 lžíce Majonézy Hellmann´s
1 plátek uzené šunky
3 nakládané okurky
ozdoba: červená mletá paprika nebo sekaná pažitka
Minirolády postup:
Mohou být slané nebo sladké (záleží na náplni, kterou použijeme).Používáme kvalitní bílý nebo tmavý chleba, kterému jsme ukrojili kůrku. Plátek chleba zploštíme válečkem, abychom zahutnili střídku. Na takto připravený základ mažeme různé pomazánky (slané i sladké), pokládáme další suroviny (uzeniny, ovoce atp.) a zarolujeme pomocí bambusové rohožky (jako sushi). Krájíme na malá sousta a poté zdobíme. Ozdobou může být cokoli, koření, sekané bylinky, drcené oříšky, pistácie, pinie, u sladkých kakao, cukr krystal atp.
Jak na to:
Majonézou Hellmann´s potřeme zhutněnou střídku chleba. Položíme plátek šunky a znovu potřeme Majonézou Hellmann´s. Okurkám odkrojíme konce, srovnáme do hranolku, položíme na šunku a celé srolujeme pomocí bambusové podložky. Povrch rolky pomažeme tenkou vrstvou Majonézy Hellmann´s a obalíme v mleté paprice nebo sekané pažitce. Nakrájíme na 3-4 dílky. Na nůž netlačíme, ale „pilujeme“.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář