Tzaziki
19. 1. 2013
Okurka salátová 300 g
Řecký jogurt *
(350 - 400) 350 g
Citrónová šťáva 1 lžička
Olivový olej 1 lžíce
*Varianta místo řeckého jogurtu
Panenský olivový olej 150ml
Sůl, Pepř
Česnek 2 stroužky
Bílý jogurt 200 g
Měkký tvaroh 200 g
TZATZIKI - originál postup:
Okurku oloupeme a nakrájíme či nastrouháme na velmi drobné nudličky - pokud možno zbavíme semínek!!! Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, smícháme bílý jogurt s tvarohem. Čím měkčí tvaroh použijeme, tím méně je třeba rozředit bílým jogurtem). Přidáme citrónovou šťávu a olivový olej a řádně zamícháme. Dle chuti osolíme a opepříme. (Pro ochucování od oka doporučuji použít solničku a pepřenku, mírně osolit a opepřit povrch, aby zrnka byla viditelná, ale ne přiliš nahuštěná u sebe, pak zamíchat a ještě jednou zopakovat).Přidáme prolisovaný česnek, kdo chce může jako variaci přidat ještě lžičku pažitky, řádně zamícháme.
Nakonec nejlépe papírovými ubrousky z okurkových nudliček vymačkáme co nejvíce vody a takhle „osušené“ je přidáme do naši směsi a naposledy řádně zamícháme a mírně posypeme koprem.
Dáme alespoň na hodinu vychladit do ledničky a máme jediné a jedinečné originální a velmi chutné tzatziki
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář