Krokety
Postup přípravy receptu
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Brambory slijeme a necháme vychladnout.
Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme, přidáme žloutky, máslo a strouhanku a dobře promícháme. Hmotu na krokety trochu osolíme a přidáme pažitku. Poté tvoříme kuličky, které namáčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance
Poté domácí krokety na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
Křupavé domácí krokety podáváme k libovolným pokrmům. Jsou opravdu skvělé, chutnají jako ty kupované, řekla bych, že ještě lépe.
- 166,7 g
- vařené brambory
- 0,7 ks
- žloutek
- 8,3 g
- máslo
- 0,3 lžíce
- pažitka
-
na obalení
- strouhanka
- vejce
-
podle chuti
- sůl
-
podle potřeby
- olej na smažení